perjantai 7. kesäkuuta 2013

Viimeinen True Blood-kirja: Juonipaljastuksia

Dead ever after on Sookie Stackhouse-sarjan 13. ja viimeinen osa

Tämä kirjoitus sisältää juonipaljastuksia, älä lue pidemmälle jos et halua tietää

Kuinka Sookien tarina päättyy? Kenen kanssa hän päätyy yhteen? Ketkä kuolevat? Ketkä paljastuvat pahiksiksi? Ketkä haluavat Sookien hengiltä?

Eric vapauttaa Sookien heidän vampyyriavioliitostaan voidakseen mennä naimisiin vampyyrikuningattaren kanssa. Eric haluaisi silti jatkaa heidän suhdettaan, ja paljastaa harkinneensa Sookien muuttamista vampyyriksi vastoin Sookien tahtoa. Ericin ja Sookien suhde päättyy. Eric muuttaa huitsin nevadaan mennäkseen naimisiin kuningattaren kanssa, tiedossa on 200 vuoden avioliittosopimus. Pam saa Ericin työn sheriffinä.

Sookien ristiinnaulitsemista suunnitellut Arlene vapautetaan vankilasta kahden mysteerimiehen toimesta. Miehet pyytävät vastineeksi Arlenelta paria palvelusta, ja murhaavat sitten Arlenen lavastaen Sookien syylliseksi murhaan. Sookie pidätetään Arlenen murhasta, mutta hän pääsee vapaaksi takuita vastaan, jotka Eric maksaa erosta huolimatta.

Samilla on vaikeuksia totutella elämään kuolemansa jälkeen. Lisäksi hän välttelee Sookieta. Myöhemmin paljastuu että Sam on hankkinut takuurahat Ericiltä, joka vaati vastineeksi Samilta lupauksen ettei tämä yritä saada Sookieta itselleen. Bill paljastaa tämän diilin Sookielle. Sam ja Sookie päätyvät sänkyyn, ja päättävät aloittaa suhteen.

Kirjan pahiksia ovat mm. Steve Newlin, Amelian isä, Claude. Lopussa kaikki Sookien viholliset ovat kuolleita. Ja Eric on neuvotellut kuningattaren kanssa sopimuksen jonka mukaan Sookie on turvassa kaikilta vampyyreiltä. Eli Sookie saa viimeinkin elää rauhassa, ilman pelkoa. Yhdessä Samin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti